Bouchard Finlayson

Bouchard Finlayson sijaitsee Hemel-en-Aarde (Taivas maan päällä) laaksossa lähellä Hermanuksen kaupunkia. Bouchard Finlaysonin viljelty pinta-ala on omistettu huippuluokan Pinot Noir-, Chardonnay- ja Sauvignon Blanc-rypäleille. Tilan 160 hehtaarin pinta-alasta vain 16 hehtaaria on viininviljelyksessä. Loput pinta-alasta on vuoristomaata, joka on täynnä hienoja "Fynbos" kasveja, joista Länsi-Capen maakunta on kuuluisa. Atlantin läheisyys tekee tästä laaksosta erään viileimmistä viininviljelyalueista Etelä-Afrikassa. Laaksoa ympäröivät Galpin Peak (810m) ja Tower of Babel (1200m) vuoret, jotka ovat usein pilvien peittäminä. Viinit on istutettu pohjois- ja etelärinteille.

Peter Finlayson nousi kuuluisuuteen vuonna 1989 kehittämällä Hamilton Russellin viinitilalla Pinot Noir '86, jolla hän voitti Diner's Club Winemaker of the Year Award (arvostetuin viinikilpailu Etelä-Afrikassa). Kilpailun päätuomarina toimi PaulPaul Bouchard toimii Peterin konsulttina viininviljelyksessä. Peter valittiin vuonna 2002 Etelä-Afrikan parhaimmaksi punaviinin tuottajaksi Lontoon International Wine Challenge-kilpailussa, jossa hän voitti kultamitalin 2002 Galpin Peak Pinot Noirilla. Bouchard Burgundista. Samana vuonna Peter osti Hamilton Russellin vierestä palstan, jolla Bouchard Finlayson nyt toimii.

Tilan Nettiosoite on tämä

Bouchard Finlayson

Jordan

Gary ja Kathy Jordan ovat tuottaneet maailmanlaajuista suosiota saavuttaneita viinejään vuodesta 1993. Jordanin tilan historia on yli 300 vuotta vanha. 146 hehtaarin tila sijaitsee Stellenboschin alueella, noin 6 km päässä Stellenboschin kaupungista. Tilalta on esteetön näkymä Table Mountainille, False Baylle ja Stellenboschin kaupunkiin.

Jordanin viinitarhat sijaitsevat ylhäällä laaksossa neljään eri ilmansuuntaan – pohjoinen, etelä, itä ja länsi – mahdollistaen näin optimaaliset kasvualustat eri rypälelajikkeille. Korkeuseroa on 160 ja 410 metrin välillä. Stellenboschin alueen välimerellinen ilmasto Intian Valtameren ja Atlantin välissä tasapainottaa ja viilentää ilmastoa. Alueen maaperä on savipitoista ja osin rapautunutta graniittia.

Jordanin kellari on sekoitus uutta ja vanhaa teknologiaa. Ensimmäinen käyminen tapahtuu uudessa ”State-of-the-art” teräsastioissa, jonka jälkeen viinejä vanhennetaan ranskalaisissa barrique- tammitynnyreissä Bordeaux menetelmällä. Viinien viimeinen käyminen tapahtuu maanalaisessa kellarissa. Merlot, Cabernet Sauvignon ja Shiraz viineille on varattu omat tynnyrikellarit.

Tilan kotisivut ovat tässä osoitteessa

Jordan

Audacia

Audacia on 32 hehtaarin kokoinen tila viininviljelyyn erittäin hyvin sopivalla alueella Stellenboschissa, Etelä-Afrikassa. Tila sijaitsee ns. Stellenbosch:n kultaisessa kolmiossa. Tällä alueella tehdään eräät Etelä-Afrikan parhaista punaviineistä, erityisesti mitä tulee Shiraz – rypäleestä tehtyihin viineihin. Tästä syystä tila on erikoistunut tuottamaan pelkästään punaviinejä.

Tilan kotisivut ovat täältä

Audacia

DeWaal Wines/Uitervyk Wine Estate

Uitervyk sijaitsee Stellenbosch:n viileimmillä kukkuloilla. Tila on kuulunut DeWaal:n perheen omistukseen aina vuodesta 1864 alkaen. Viineissä yhdistyy "vanhan maailman" hienous ja "uuden maailman" hedelmäisyys.

DeWaal ei koskaan tuota viinejään suuria määriä. Viinit ovat yleisesti ottaen saatavilla vain ravintoloista tai viiniliikkeistä, mutta ei tavarataloista tai supermarketeista.

Tilasta saa lisätietoja täältä

DeWaal Wines/Uitervyk Wine Estate

Hazendal

Hazendalin viinitila on eräs vanhimmista tiloista Stellenboschin alueella, sen historia alkaa vuodelta 1699. Viime vuosikymmenellä päärakennus restauroitiin täysin ja on nyt suosittu ravintola- ja kulttuurikeskus.

Hazendalin viinintekijä vuodesta 1998 lähtien on ollut Ronell Wiid, joka valittiin vuonna 1999 Etelä-Afrikan arvostetun Diner’s Club ”Wine Maker of the Year” palkinnonsaajaksi Hazendalin ’98 Shiraz / Cabernet Sauvignon viinillä.

Hazendalin 68 hehtaarin alueelta tuotetaan vuosittain 400 tonnia viiniä, josta 35% on punaviiniä ja 65% valkoviiniä.

Hazendalin tilan kotisivut ovat tässä osoitteessa

Hazendal

Weltevrede

Weltevrede sijaitsee Robertson Valley:ssa. Tilan nimi tarkoittaa suomeksi tyytyväistä tai hyvin tyytyväistä. Tila on perustettu vuonna 1912, ja ensimmäinen oma pullotus on tehty 1975. Tilalla on kokoa 100 hehtaaria, ja se on keskittynyt pääasiassa valkoviineihin. Tilan tuottamista viineistä noin 75% on valkoviinejä, kuohuviinejä tehdään noin 10% ja punaviinejä vain noin 15%.

Weltevreden tavoitteena on tuottaa erittäin hyvälaatuisia viinejä. Tilalla on kolme erilaista viinisarjaa, Oude Weltevreden, Weltevrede ja River’s Edge, jotka kaikki poikkeavat tyylillisesti toisistaan. Viinintekijänä tilalla toimii Philip Jonker.

Tilasta saa lisätietoa täältä

Weltevrede

Swartland Winery

Swartland Winery on yksi Etelä-Afrikan suurimpia viiniosuuskuntia. Swartland siis tuottaa viiniä viinirypäleistä, joita se saa sopimusviljelijöiltään. Tänä päivänä sopimusviljelijöillä, ja sitä kautta Swartlandilla, on käytössään noin 3200 hehtaaria viiniköynyksiä.

Swartland Wineryn historia alkaa vuodesta 1948, jolloin 15 viljelijää perustivat sen. Nimensä se sai sijaintialueensa, Swartland:n, mukaan. Swarland nimitys taas tulee siitä, että maaperä alueella on poikkeuksellisen tummaa, ”mustaa maata”.

Vuonna 1948 juuri perustetun osuuskunnan puheenjohtaja lahjoitti 4 hehtaaria oman farminsa, Doornkull:n, maata osuuskunnan käyttöön. Jo vuonna 1950 osuuskunnalla oli yli 46 sopimusviljelijää.

Swartlandin alue on erinomainen viinin viljelyyn. Siellä viljellään mitä erilaisimpia viinirypäleitä, joita Swartland käyttää joko sellaisenaan tai tekee niistä erilaisia sekoitteita. Ilmasto on kuiva ja lämmin, keskilämpötila on noin 25-35 astetta. Maaperä vaihtelee alueittain paljonkin, hiekkaisesta kovempaan kalkkikiveen.

Kun sopimusviljelijät ovat saaneet viini korjuun päätökseen, kuljettavat he rypäleet Swartland:n tiloihin. Täällä rypäleet tarkistetaan, puhdistetaan ja lajitellaan ennen kuin niistä puristetaan rypäleen mehu. Viinin käymistä ja kypsymistä kontrolloidaan tarkasti koko prosessin ajan. Viininvalmistukseen käytettävä laitteisto on modernia, samoin kuin pullotukseen ja etiketöintiin käytettävä kalusto. Swartland on saanut vuonna 2004 ISO 2000 sertifikaatin liittyen laadunvalvontaan.

Swartland:sta voi lisätietoa etsiä täältä.

Swartland Winery