Quinta Da Cortezia

Quinta da Cortezia sijaitsee noin 45 kilometriä pohjoiseen Lissabonista. Tila on lähellä Atlantin valtameren rannikkoa, jonka vaikutus viineihin myös näkyy. Tila on kuulunut samalle perheelle aina 1900 – luvun alusta lähtien. Nyt tilaa johtaa, viidennessä sukupolvessa, Miguel Reis Catarino. Hän on opiskellut viinin viljelyä ja tekemistä mm. Montpellierissa, Ranskassa.

Tilaan kuuluu kaikkiaan 103 hehtaaria maata, josta 66 on käytössä viinin viljelykseen. Tilalla vallitsee lähes ihanteelliset olosuhteet viinin viljelylle, sopiva maaperä, sopivan jyrkät rinteet, paljon aurinkoa ja pahimmilta paahteilta viilentävä Atlantin tuuli.

Tilalla on hiljattain investoitu uuteen teknologiaan, ja koko viininvalmistuslaitteisto on uusittu. Näin viinin valmistusta pystytään kontrolloimaan paljon tarkemmin kuin aiemmin. Tämä on ollut erittäin suuri askel tilalle, mutta se on tuottanut tulosta. Samalla kun viinin maku on parantunut, on viinistä tullut muutenkin laadukkaampaa, ja esim. korkkivikojen esiintyminen on minimissään.

Quinta Da Cortezia